TREBA VAM VAZDUHA?

TREBA VAM VAZDUHA?

Vazduh je svuda oko nas. Baš kao što je svim živim bićima preko potreban za opstanak, tako je i Vašoj proizvodnji potreban za pokretanje mašina koje će, Vašu ideju pretvoriti u stvarnost:
komprimovani vazduh.
Svaki sistem komprimovanog vazduha je projekat za sebe, sa svojim jedinstvenim zahtevima i svojim jedinstvnim potrebama.
Obzirom da je proizvodnja komprimovanog vazduha skupa, nedostatak iskustva u dizajniranju sistema može uticati na povećane radne troškove samog sistema.
Svaka greška, čak i ona najmanja, kao što npr. može biti veliki pad pritiska u sistemu, curenja na koja niko ne obraća pažnju i još mnogo toga, može rezultirati dodatnim troškovima i konstantno niskoj efikasnosti samog sistema.
Neadekvatan izbor kompresora i prateće opreme, može izazvati greške u radu opreme koju pokreće komprimovani vazduh ili uništiti proizvode.

Rezultati neznanja i neiskustva su uvek isti:
– Neadekvatan kvalitet vazduha
– Neadekvatni radni parametri
– Neadekvatan kvalitet finalnih proizvoda ili samog procesa proizvodnje.
TEHNOGAMA nudi optimalna rešenja za svaku Vašu potrebu za komprimovanim vazduhom koja će Vam, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u kompresorskoj tehnici, ali i pažljivim izborom opreme, uštedeti novac!
Osim što će Vaša proizvodnja uživati maksimalne benefite zahvaljujući pažljivom izboru kompresora i prateće opreme za osiguranje kvaliteta Vašeg proizvodnog procesa, dobićete maksimalan kvalitet, niske troškove eksploatacije, bolji kvalitet samih proizvoda i duži radni vek samih mašina.
Rešenja koja nudimo su efikasni kompresori, sušenje i filtracija komprimovanog vazduha u skladu sa zahtevima Vašim mašina i/ili procesa, pametno razveden komprimovani vazduh do svakog potrošača i sistem zaokružen (eventualno potrebnim) monitoringom.
Ono od čega treba početi je analiza Vaših potreba za komprimovanim vazduhom:

– Koja količina vazduha je potrebna mašinama?
– Koji radni pritisak je potreban mašinama?
– Kakvo je radno okruženje u koje trebate postaviti kompresor (temperatura i ostali ambijentalni uslovi)?
– Koju klasu čistoće traže Vaše mašine? (Klasa čistoće je definisana standardom ISO 8573-1 koji decidno navodi dozvoljene ostatke čvrstih čestica, ulja (ili uljnih para) i vode u komprimovanom vazduhu).

To bi bio prvi korak – definisanje potreba za komprimovanim vazduhom.

Drugi korak će već biti logična posledica prvog…

Podeli ovaj članak