LICENCE TO CHILL – Licencirani servis sušača i čilera

LICENCE TO CHILL – Licencirani servis sušača i čilera

Važnost angažovanja licenciranog frigo tehničara u postupku održavanja i provere rashladnih uređaja na curenje ne može se dovoljno naglasiti, posebno imajući u vidu član 33 Uredbe Republike Srbije o postupanju sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač.

   

Ova uredba propisuje obavezu redovne provere i održavanja rashladnih sistema kako bi se sprečilo curenje štetnih supstanci, poput freona, koje mogu ozbiljno narušiti ozonski omotač i doprineti globalnom zagrevanju.

Prema Uredbi o periodičnoj kontroli, uređaji koji sadrže:

  1. 3 ili više kilograma kontrolisanih supstanci podležu kontroli najmanje jednom u 12 meseci, osim hermetički zatvorenih sistema koji sadrže kontrolisane supstance koje se koriste kao rashladna sredstva, a koji su kao takvi adekvatno obeleženi i koji sadrže manje od šest kilograma kontrolisanih supstanci.
  2. 30 ili više kilograma kontrolisanih supstanci podležu kontroli najmanje jednom u šest meseci.
  3. 300 ili više kilograma kontrolisanih supstanci podležu kontroli najmanje jednom u tri meseca.

Angažovanje stručnjaka sa licencom za frigo tehniku osigurava da ovi uređaji budu pažljivo pregledani, održavani i popravljani u skladu sa najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima. Ovi tehničari su osposobljeni da prepoznaju i dijagnostikuju potencijalne probleme sa uređajima, kao i da ih adekvatno reše, čime se sprečavaju ozbiljni kvarovi, nepotrebni troškovi i mogući ekološki incidenti.

Pored toga, frigo tehničari su upoznati sa procedurama i propisima koji regulišu bezbedno rukovanje i uklanjanje štetnih supstanci, što doprinosi zaštiti životne sredine i smanjenju negativnog uticaja na ozonski omotač. Oni takođe pružaju savete o efikasnijem korišćenju energije i mogućnostima za unapređenje performansi uređaja.

Uz sve navedeno, licencirani frigo tehničari izdaju specijalnu potvrdu o ispitivanju na curenje u skladu sa periodikom obaveznog ispitivanja, pružajući dodatno uverenje o bezbednosti i ispravnosti rashladnih sistema.

Stoga, saradnja sa ovim stručnjacima ne samo da zadovoljava zakonske obaveze provere rashladnih uređaja na curenje, već i pruža sigurnost, pouzdanost i zaštitu za vaše uređaje, životnu sredinu i zajednicu u celini. Angažovanje ovih stručnjaka je ključno za očuvanje ozonskog omotača, zaštiti životne sredine i stvaranju održivijeg okruženja za sve nas.

Da bi svako od nas dao svoj dopirnos u očuvanju kvaliteta životne sredine za nova pokolenja, važno je blagovremeno brinuti o rashladnim sušačima i čilerima i prevenirati potencijalna curenja gasova sa efektom staklene bašte.  Ukoliko ste zaineresovani za više detalja, možete nas pozvati na 022/215-23-02 ili nam poslati upit na servis@tehnogama.com.

 

 

Podeli ovaj članak